Sonja KOVAČ - priznanje ZKD Jesenice

0

Prejemnica priznanja Zveze kulturnih društev Jesenice 2023, za prispevek k razvoju folklorne dejavnosti SONJA KOVAČ
 
Na večer kulturnega praznika, 8. februarja, je bila v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah slovesnost, na kateri je naša vodja Folklorne skupine Juliana pri KŠD Hrušica, Sonja Kovač, prejela priznanje ZKD Jesenice za dolgoletno uspešno in vestno delo v ljubiteljski kulturi.
Z ljubiteljsko kulturo – predvsem v folklorni dejavnosti se Sonja ukvarja več kot 30 let in v tem času je ustvarila mnoge scenarije za proslave, za koncerte in sestavila ogromno odrskih postavitev za folklorno skupino in tudi širše, za posamezne prireditve.
Stkala je močne prijateljske in strokovne vezi z raznimi kulturnimi društvi v Sloveniji in v tujini.
Z Juliano je prekrižarila precejšen del Evrope ter poleg programskega dela na gostovanjih prevzela tudi vlogo organizatorice potovanja.
Člani FS Juliana menijo, da je Sonja oseba, ki je s srcem predana folklori. Je odlična vodja, ker dopušča različnost, ker zna vključiti humor tudi takrat, ko je potrebno resno delo, ker ne zahteva pefekconizma za vsako ceno, ampak daje prednost dobrim odnosom v skupini. Zna prisluhinti vskemu posamezniku, prijateljstvo v skupini ji veliko pomeni.
S svojo pozitivno energijo deluje povezovalno in tudi zato ima FS JULIANA tako dolgo tradicijo delovanje.
Želimo, da še dolgo ostane z nami in še naprej tako uspešno vodi Folklorno skupino Juliana. 
 
Za prejeto nagrado ji člani Kulturno športnega društva Hrušica, iz srca čestitamo!

Kategorije novic